Resource Therapy RT

Bron georiënteerde, Sensory experience memory therapie.

Resource Therapy RT is ontwikkeld door Prof. Gordon Emmerson (AUS).

 

Het is een efficiënte psychotherapeutische benadering gebaseerd op het uitgangspunt dat onze persoonlijkheid niet één homogeen geheel is maar uit een aantal delen bestaat. Het zijn delen die gewenst of ongewenst gedrag of emoties tonen die hoe gek het ook klinkt, allemaal even waardevol zijn.

Werken met persoonlijkheidsdelen is een geweldige therapeutische behandeltechniek. Het geeft ordening en inzicht in wat maakt dat iemand zo perfectionistisch, terughoudend, angstig, geen nee kan zeggen, altijd maar doorgaat, boos is, enz.

 

Neuro-Affectieve-Relationele-Model-NARM

Nieuwe Therapie in Nederland

Resource therapy is nieuwe therapie in Nederland omdat het in essentie anders en sneller en blijvender werkt dan andere ‘therapieën die werken met delen’ zoals Gestalt therapie of Ego State Therapie. Eén verschil is dat je door Resource Therapy (beter) toegang krijgt tot het Sensory Experience Memory (SEM).

Prof. Gordon Emmerson zegt

Naar een bewerking van wat Emmerson zegt over zijn therapie:
‘Resource Therapy is een op trauma gebaseerde, empowerende psychotherapie gebaseerd op het inzicht dat de persoonlijkheid uit delen bestaat. Het deel dat een probleem vormt in de therapie is zelden het deel dat moet worden veranderd. Het presenterende deel rapporteert, of klaagt. Dat wil zeggen, een deel dat angstig wordt of het deel dat niet kan stoppen met het eten van suikerhoudend voedsel. Delen kunnen bijvoorbeeld ook in conflict zijn en steeds maar herhalen van gedachten.

Een Resource therapeut is in staat om het deel van de persoonlijkheid dat verandering behoeft, vakkundig in het therapeutisch proces te brengen; om er medelevend en respectvol mee te spreken, zodat er direct mee kan worden gewerkt. Resource Therapy zorgt voor een snellere, diepere en langdurigere verandering.’

Bronvermelding: Gordon Emmerson – https://www.resourcetherapyinternational.com

Toegang tot het Sensory Experience Memories (SEM)

Resource Therapy verkrijgt toegang tot het Sensory Experience Memory. Door RT soms te combineren met Somatic Experiencing technieken ondersteunt dit een verandering in het sensorische motorische systeem.

Alle delen krijgen op hun beurt een ‘stem’

Het deel dat het ongewenste gedrag vertoont is niet de oorzaak van het probleemgedrag. Dit ongewenste deel probeert ons te beschermen tegen gevoelens die we liever niet willen voelen zoals een ander deel dat schaamte ervaart, zich schuldig, angstig of afgewezen voelt. Alle delen krijgen een stem en willen een voor één worden erkend en gehoord. Ze gaan zien dat ze állemaal waardevol zijn en kunnen samenwerken en elkaar kunnen ondersteunen.

 

Probleem gedrag of overweldigende emoties

Ongewenste emoties
Overweldigende emoties
Ongewenst gedrag
Onbekend gedrag
Roken
Workaholic
Stress
Burn-out
Verslaving
Angsten
Innerlijke zelfvervreemding, dissociatie
Innerlijk conflict
Etc.

 

Oorsprong RT

Resource Therapy is ontwikkeld door professor Gordon Emmerson als een klinische evolutie van zijn kennis van onder andere Ego State Therapy, cognitieve psychologie en lange cliëntervaring.

 

Contact opnemen

Plan een vrijblijvend telefoongesprek in of een betaalde intake sessie 1:1

Neem contact met me op >>