Total trauma therapeut

BREIN – BUIK – BODY

Over mijzelf

Vanaf 2011 ben ik opgeleid als lichaamsgericht neuro-based traumatherapeut door opleidingen in Europa in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken, Zwitserland en Nederland te volgen.

Meer dan 20 jaar werk ik als coach en lichaamsgericht energetisch therapeut vanuit het holistische uitgangspunt dat lichaam en geest één zijn. Hieronder kun je mijn persoonlijke verhaal lezen waarom ik dit werk doe en waarom dit voor mij de meest vervullende baan is die er bestaat!

 

emi Traumatherapie

Persoonlijke weg

Ik ben gespecialiseerd in het herstellen en helen van de verbinding tussen brein, buik en lichaam vanuit een breed perspectief. Dit is niet omdat deze combi nu steeds meer in de belangstelling staat. 35 jaar heb ik uitgebreide ervaring hiermee opgedaan omdat een ingrijpende en ernstige darmaandoening in mijn vroege jeugd deze drie totaal hadden verstoord.

Door mijn eigen helingsproces en diepe interesse in alles wat mijn groei kon bevorderen heb ik op de millimeter ervaren wat werkte en niet werkte voor mij en uiteindelijk na mijn opleidingen, ook voor de cliënt.

Vanwege mijn persoonlijke weg ben ik het belang in gaan zien van brein, buik en body afzonderlijk en in verbinding met elkaar. Mijn vermoeden dat er door subtiele connecties er ook subtiele heling mogelijk moest zijn, kreeg ik bevestigd in de eerste opleiding Somatic Experiencing voor traumawerk.

 

Denken, voelen en ervaren

Ik vond dit geweldig!!! Alles viel op zijn plaats. Ik had het jarenlang dus goed aangevoeld. Nu kreeg ik een pad van kennis in combinatie met voelen uitgestippeld die kon leiden naar heling voor mijzelf en andere mensen. Ik kon niet wachten om de opleiding af te ronden en onderweg smulde ik van de subtiele en geavanceerde kennis en ervaringen die ik opdeed.
Zoals waarom trauma ontstaat vanuit een lichamelijk en fysiologisch perspectief en in mindere mate vanuit een psychologische.

Subtiele samenhang van brein, buik en body

Ik leerde er welke emotionele ondersteuning de cliënt nodig had en welke subtiele helingsstappen het door trauma ontstane, specifieke zenuwstelsel nodig had om te helen. Deze luisteren namelijk nogal nauw.

In de opleiding Medische Basiskennis vanuit Stichting Hoger Onderwijs had ik natuurlijk al uitgebreid kennis gemaakt met de werking van het zenuwstelsel door over de hersenen, hormonen en het zenuwstelsel* te leren maar ik kreeg in mijn eerste trauma opleiding (en die volgenden) specifieke informatie over het Zenuwstelsel vanuit een héél ander perspectief. Het smaakte allemaal naar meer.

* (het deel wat vanzelf werkt en waar je niet direct invloed op uit kunt oefenen zoals het kloppen van het hart en het deel van het zenuwstelsel wat je wel direct kunt beïnvloeden zoals het optillen van een arm).

Ik ervaarde tijdens mijn eerste opleiding dat vaak in één sessie al weer iets ‘aangeraakt’ en opgelost werd. Niet alleen maar losgemaakt en dan maar zien waar en hoe het landt maar vanuit een wezenlijke ondersteuning door een diep begrijpen van de emotionele pijn, verdriet en worsteling van de cliënt en de specifieke werking van zenuwstelsel die door het trauma was ontstaan.

Belangrijker nog leerden we hoe dit te helen en er meer orde en balans in te brengen zodat emoties worden ondersteunt, verwerkt en de fysiologie de mogelijkheid krijgt zich te herstellen.

 

Je hoort waarschijnlijk dat ik met veel plezier en enthousiasme dit traumawerk geef omdat het zoveel voor mijzelf heeft betekent en ik enorm blij ben dat ik de vruchten van mijn kennis en ervaringen in sessies aan cliënten mag doorgeven.

Link hiernaast bij de gele knop vind je informatie over welke opleidingen ik voor traumaverwerking heb gedaan. Ik was daarvoor HBO geschoold en vind het minder relevant hiervan een uitgebreide CV te vermelden.

1 + 5 =